1 Cabra payoya (Cádiz)
Semiurat de llet past. cabra payoya (3m)
2 Manchego Valdehierro (La Mancha)
Curat de llet crua d'ovella (5-6 mesos de curació)
3 Extramuros (Maestrazgo)
Semicurat de llet cruat d'ovella (Més de 3 mesos de curació)
4 Monje Jimeno (León)
Semicurat de pasta semicocida de llet d'ovella crua (Més de 9 mesos de curació)
5 Mahón-Menorca Anyenc Artesa (Balears)
Anyenc d'escorça rentada amb oli i prevre vermell (Més de 10 mesos de curació)
A la península disposem d’una àmplia varietat de formatges, 25 amb denominació d'origen protegida. Els trobem més curats, anyencs, suaus, de vaca, de cabra, d'ovella, amb espècies…
En aquesta taula us oferim una petita selecció d'ells, de diferents llets, curacions i tipus, perquè pugueu constatar la diversitat i la qualitat de l'oferta formatgera espanyola.
1 Semicurat de vaca (La Vall de Camprodon)
Prensat de vaca crua (curació de 2 mesos)
2 Semicurat d'ovella i vaca
(La Vall de Camprodon)
Prensat d'ovella i vaca pasteuritzada (2 mesos de curació)
3 Formatge d’Atura de vaca (Conca de Barberà)
Semicurat de vaca pasteuritzada (2 mesos de curació)
4 Sant Gil d’Albió (Conca de Barberà)
Prensat de cabra pasteuritzada (curació de 2 mesos)
5 Olost de Reixagó (Lluçanés)
Pasta premsada de llet de vaca crua (2 mesos)
Només a Catalunya tenim prop de 250 varietats de formatges. Alguns formatgers catalans arriben a elaborar fins a 12 varietats diferents de formatges i làctics. A més, ho fan amb la delicadesa pròpia d’un artista, ja que el formatge, és la seva passió. En aquesta selecció, en trobareu alguns dels millors, tots ells artesans, suaus i catalans.
1 Semicurat de vaca i euga (El Ripollés)
Prensat de llet de vaca crua i euga pasteuritzada (2 mesos de curació)
2 Serrat de Corroncui (L'Alt Urgell)
Semicurat de llet crua d'ovella (3 mesos de curació)
3 El Terrós de Mas Alba (Pla de l'Estany)
Pasta cuita de llet de cabra crua (8 mesos madurant en cova)
4 Reixagó (El Lluçanés)
Pasta cuita de llet de vaca crua (12 mesos de curació)
5 El Gran Pep (Conca de barberà)
Prensat de cabra pasteuritzada (10 mesos de curació)
Catalunya és una comunitat amb una àmplia tradició en l'elaboració de formatges artesanals d'alta qualitat.
Entre la diversa oferta que hi trobem, tenim un divers ventall de formatges curats. Aquí trobareu una selecció de les més prestigioses formatgeries de la terra.
1 Ossau-Iraty (Pyrénées-Atlantiques)
Semicurat d'ovella crua (curació de més de 3 mesos)
2 Tomme de Savoie (Auvernia-Ródano-Alpes)
Pasta semidura de llet crua de vaca (Més de 2 mesos de curació)
3 Cantal (Auvernia-Ródano-Alpes)
Prensat de llet pasteutizada de vaca (Més de 6 mesos de curació)
4 Mimolette Vieille (Lille)
Semicurat de vaca pasteuritzada (Més de 12 mesos de curació)
5 Comté fruité (Jura-Masif)
Curat de pasta cuita de llet de vaca crua (Més de 24 mesos de curació)
Una petita mostra de la extraordinaria varietat de formatges que es poden trobar a França. el “país dels mil formatges”.
Més de 40 d’ells han obtingut el segell de Qualitat d'Origen Controlada.
TAULES Terrassa
c./Arquímedes 204
08224 - Terrassa
Barcelona
CONTACTE
Email: info@taules.cat
Tel: +34 699 20 1975
ENLLAÇOS